دستور العمل قهوه ترک :
5-6 گرم قهوه برای 65 میلی لیتر آب و یک قاشق مرباخوری شکر برای هر فنجان را اضافه کنید.
قهوهجوش را روی حرارت کم با یک قاشق چایخوری پر قهوه برای هر فنجان قرار دهید.
به آرامی حرارت داده و به آرامی به هم بزنید تا شکر حل شود.
هنگامی که قهوه شروع به کف کردن و بالا آمدن کرد، آنرا از روی حرارت بردارید.
![](https://coffeeshams.ir/wp-content/uploads/2021/06/turkish-18.jpg)
این بخش، اختیاریست و تجربی : میتوانید آنرا دوباره روی حرارت قرار دهید و بگذارید قهوه دوباره بالا بیاید ولی اجازه جوشیدن به آن ندهید.
![](https://coffeeshams.ir/wp-content/uploads/2021/06/turkish-12.jpg)
در این مرحله میتوانید آنرا به آرامی سرو کنید تا کف روی آن از بین نرود.
همچنین میتوانید دو بار دیگر، قهوهجوش را به حرارت نزدیک کرده، قبل از بالا آمدن و جوشیدن، آنرا برداشته و مجدداً آنرا روی حرارت قرار بدهید.
![](https://coffeeshams.ir/wp-content/uploads/2021/06/turkish-2.jpg)
مواظب باشید که بعد از سرو آنرا به هم نزنید وگرنه خردههای قهوه را مینوشید که مانند شنریزه در دهان هستند.
نکات :
نکته ۱ : بگذارید در لحظه بالا آمدن کف، کمی حبابهای درشت تشکیل شوند بعد قهوهجوش را بردارید.
نکته ۲ : برای هر فنجان از کف بالا آمده با قاشق، بریزید؛ برای اینکه تلخی قهوه از آنست.
نکته ۳ : اگر بعد از برداشتن کف، دیدید که دفعه بعد که قهوهجوش را به حرارت نزدیک کردید و کفِ تشکیل شده مانند کفِ اولیه هست، میتوانید باز هم آنرا با قاشق برداشته و روی کف اولیه بریزید.
نکته ۴ : قهوه، هیچگاه نباید بجوشد و دمای آن به صد درجه برسد.
نکته ۵ : اگر از گاز استفاده میکنید، بهترست که قهوهجوش را مستقیم روی گاز قرار ندهید و آنرا بالاتر نگه دارید تا بتدریج دم بکشد.
نکته ۶ : قهوهجوش را آرام جابجا کنید تا حرارت به تمام اطراف آن، یکسان برسد.