دستور العمل قهوه ترک :

5-6 گرم قهوه برای 65 میلی لیتر آب و یک قاشق مرباخوری شکر برای هر فنجان را اضافه کنید.
قهوه‌جوش را روی حرارت کم با یک قاشق چای‌خوری پر قهوه برای هر فنجان قرار دهید.


به آرامی حرارت داده و به آرامی به هم بزنید تا شکر حل شود.
هنگامی که قهوه شروع به کف کردن و بالا آمدن کرد، آنرا از روی حرارت بردارید.

نکته ۱ : کف نباید حباب‌دار بشود، قبل از حباب‌دار شدن آنرا بردارید.

نکته ۲ : برای هر فنجان از کف بالا آمده با قاشق، بریزید؛ برای اینکه تلخی قهوه از آنست.

نکته ۳ : اگر بعد از برداشتن کف، دیدید که دفعه بعد که قهوه‌جوش را به حرارت نزدیک کردید و کفِ تشکیل شده مانند کفِ اولیه هست، می‌توانید باز هم آنرا با قاشق برداشته و روی کف اولیه بریزید.

نکته ۴ : قهوه، هیچگاه نباید بجوشد و دمای آن به صد درجه برسد.

نکته ۵ : اگر از گاز استفاده می‌کنید، بهترست که قهوه‌جوش را مستقیم روی گاز قرار ندهید و آنرا بالاتر نگه دارید تا بتدریج دم بکشد.

نکته ۶ : قهوه‌جوش را هم آرام حرکت بدهید تا حرارت به تمام اطراف آن، یکسان برسد.


سپس آنرا دوباره روی حرارت قرار دهید و بگذارید قهوه دوباره بالا بیاید ولی اجازه جوشیدن به آن ندهید.

نباید جوش بیاید


در این مرحله می‌توانید آنرا سرو کنید و یا اینکه بهترست :

چند بار قهوه‌جوش را به حرارت نزدیک کرده، قبل از بالا آمدن و جوشیدن، آنرا برداشته و مجدداً آنرا روی حرارت قرار بدهید.

نکته : البته به نظر “کافی‌شمس”، بجای این‌کار در این مرحله که کف روی قهوه برداشته شده می‌توانید بگذارید قهوه مانند قهوه عربی، چند لحظه بجوشد و قل بزند؛ بعد سرو کنید.


مواظب باشید که بعد از سرو آنرا به هم نزنید وگرنه خرده‌های قهوه را مینوشید که مانند شن‌ریزه در دهان هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *